Praktisch

De show is niet gevaarlijk, er lopen of fladderen geen dieren vrij rond (Presto treedt al 22 jaar bij mensen thuis op, telkens zonder schade dus de show is prima geschikt om in elke huiskamer te vertonen).

Een optreden kan ook voor kleuters, wel met een minimum van acht à tien kinderen en vanaf 4 jaar. Er geldt geen maximum aantal toeschouwers (!)

Niet geschikt voor optredens in de openlucht of voorstellingen waarbij het publiek rondom zit. Uw kat of hond ook best even buiten zetten.

In de Mini show zit geen pauze, in de Standaardshow en de Maxi show zit tussen elk deel 15 min pauze. Aangewezen is om jonge kinderen die naar het toilet moeten al een kwartier voor de show start te laten plassen, zo kan de show netjes op tijd aanvangen en hoeft niemand iets te missen.

In die pauze dient de goochelaar zijn trucs te prepareren en moeten de toeschouwers allemaal even uit de kamer. De korte pauze is ideaal om iets te drinken of voor sanitaire toepassingen… wel mag niemand de geheimen zien klaarmaken natuurlijk.

In een grote zaal voorziet U daarvoor best een scherm, paravant of gordijndoek zodat de goochelaar zich ongezien kan prepareren,

Bij verjaardagsfeestjes thuis volstaat het als iedereen de kamer uit gaat of als u een gordijn omhoog hangt, wel moet U erop letten dat de kinderen bij het binnenkomen van de optreedkamer langs de voorkant van de show binnenkomen (en de achterkant van de koffers en trucs niet kunnen zien, de verrassing is deel van de show). Een glazen deur in de gang kan U bv. snel even afplakken met papier.

In grote zalen is verstaanbaarheid erg belangrijk, zeker als er achteraan in de zaal mensen druk aan tafeltjes zitten te praten is het voor de kinderen moeilijk om door het geroezemoes een show te volgen. Een microfoon met statief is in zo’n geval dus noodzakelijk. Het statief is nodig omdat een goochelaar zijn handen “vrij” moet hebben, voorzie zeker een statief met zijarmpje zodat het voetstuk niet recht voor de goochelaar in het zicht hoeft te staan.


Desgewenst kan de goochelaar zelf een professionele microfoon samen met een versterkingsinstallatie meebrengen. Dit materiaal (microfoon, ontvanger, luidspreker, statieven, bekabeling,..) kost samen €50 extra tenzij U dit zelf voorziet of bij een ontleendienst kan ontlenen. Als de goochelaar dit meebrengt wordt wel gevraagd of iemand van de organisatie even wil meehelpen bij het uitladen en plaatsen.

Als U zelf microfoon en luidsprekers voorziet, bent U wel verantwoordelijk dat iemand tijdens de show weet hoe hij het geluid kan bijregelen mochten uw luidsprekers tijdens de show beginnen piepen of fluiten.

Te voorzien voor elke show

(huiskamer of zaal)

 • 1 fles plat water & glas
 • 1 tafel op eettafelhoogte
 • 1 stoel + een cd speler
 • parkeerplaats nabij de plaats van het optreden

Prijsoverzicht

 • Kindergoochelaar: Mini-show (150.00 EUR)
  45 min goochelen, enkel kleine verjaardagsfeestjes regio Brussel.
 • Kindergoochelaar: volledige show (200.00 EUR/300.00 EUR*)
  45 + 15 min goochelen, met dieren en vuur.
 • Kindergoochelaar: Maxi-show (300.00/400.00 EUR*)
  45 + 45 + 15 min goochelen, met dieren en vuur.
 • Optie geluidsversterking (voor grote zalen): +50 EUR extra

* = tarief voor bedrijfsfeesten, sinterklaasfeesten of overheidsopdrachten.

Transport: 0.33 EUR per afgelegde km
heen en terug vanuit Vilvoorde. BTW in alle prijzen inbegrepen.
Afrekening dag zelf in contanten – voorschot niet nodig.